خوراکی

 

لازانیا را دوست دارم. خوردن‌اش هم سهل است و هم ممتنع. انگار آداب خاصی می‌طلبد تناول این خوراک. اما اگر دور از چشم دیگران امکان فارغ شدن ازکارد و چنگال فراهم شد، نباید نگران چرب و چیلی شدن دور دهان بود و فقط باید به لذت بلعیدن (!!!) این خوراکی لذیذ فکر کرد.

اگر اهل‌خوردن لازانیا هستید و اصولا با خوراک‌های چند لایه میانه خوبی دارید، حتما گراتن بادمجان و سیب‌زمینی را هم امتحان کنید. من که یکی از خواننده‌گان ثابت همشهری آشپزی هستم، دستور پخت این خوراک لذیذ را که در مجله‌ی خوشمزه‌ی همشهری آشپزی آمده در اینجا بازنشر می‌کنم.

«در این گراتن همه سبزیجات خوشمزه مثل بادمجان،‌ فلفل دلمه‌ای و سیب‌زمینی همراه با دو نوع پنیر (پارمسان و تست) وجود دارد. پس در واقع می‌شود آن را جزو غذاهای پرانرژی و مقوی به حساب آورد. از طرفی دیگر در کل این خوراک، فقط کمی گوشت چرخ‌کرده استفاده شده که در بالا رفتن قیمت آن تاثیر زیادی ندارد.

مواد لازم برای ۶ نفر: ۲۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده، ۲۰۰ گرم قارچ، ۴ عدد سیب‌زمینی درشت، ۱ کیلو بادمجان، ۱ عدد فلفل دلمه‌ای، ۱ عدد گوجه فرنگی، ۵۰ گرم پنیر پارمسان، ۵ ورق پنیر تست، ۳ عدد تخم‌مرغ، ۱ عدد پیاز، ۱ قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی، روغن، نمک و فلفل به میزان لازم.

 

۱- سیب‌زمینی‌ها را خوب بشویید و پوست بگیرید. حالا آنها را به صورت لایه‌لایه برش بزنید. دقت کنید لایه‌های سیب‌زمینی نازک نباشند، چون بعد از پخت له می‌شوند و در غذا دیده نمی‌شوند.

۲- حالا در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، سیب‌زمینی‌ها را در آب جوش بریزید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کمی نرم شوند در واقع نیم‌پز شوند، سپس آنها را آبکش کرده کنار بگذارید.

۳- پیاز را پوست کنده و پس از شستن خلالی خرد کنید. حالا در یک تابه گود مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید. بعد از داغ شدن روغن پیازها را در آن سرخ کنید و گوشت چرخ‌کرده را هم اضافه کرده و تفت دهید. قارچ را هم شسته و ورقه‌ای خرد کنید و همراه با گوشت تفت دهید.

۴- نمک و فلفل و یک قاشق رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. در این مرحله فلفل‌دلمه‌ای را هم خرد کرده و به گوشت بیفزایید و در صورت نیاز مقدار کمی آب به تابه اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا مواد بپزند، بعد از اطمینان از پخت گوشت تابه را از روی حرارت برداشته و کناری بگذارید تا از حرارت بیفتد.

۵- بادمجان‌ها را شسته و پوست بگیرید، آنها را حلقه حلقه برش زده و بعد از کمی نمک زدن و از بین رفتن تلخی آنها، در مقداری روغن سرخ کنید. حالا بادمجان‌های سرخ شده را هم کنار بگذارید.

۶- حالا که کل مواد داخل گراتن آماده است، ظرف مناسبی را که می‌خواهید گراتن را در آن درست کنید، آماده نمایید. در اینجا ظرف مورد نظر تابه گود چدنی است.

۷- در تابه چدنی مقداری روغن بریزید، حالا سیب‌‌زمینی‌ها را در ته ظرف روی روغن بچینید تا یک لایه سیب‌زمینی سطح ظرف را بپوشاند. لایه دوم بادمجان‌های حلقوی سرخ شده است. بعد از چیدن بادمجان‌ها مخلوط مایه گوشت را روی بادمجان‌ها ریخته و پهن کنید.

۸- گوجه فرنگی را حلقه حلقه کرده روی گوشت بچینید. ورقه‌های پنیر تست را هم چیده و با پنیر پارمسان رنده‌شده روی سطح گراتن را بپوشانید. فر را روشن کنید و با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

۹- تخم‌مرغ‌ها را در کاسه بشکنید و هم بزنید تا یکدست شوند. حالا مایه آماده را روی سطح گراتن بریزید. در واقع این کار را باید طوری انجام دهید که تخم‌مرغ‌ها همه جای گراتن پخش شوند.

۱۰- تابه را روی سینی فر در طبقه وسط بگذارید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه زمان بگذرد تا گراتن پخته شود. بعد از این مدت شعله بالای فر (گریل) را روشن کنید و پنج دقیقه دیگر هم گراتن را، از بالا حرارت دهید تا روی آن برشته شود.

یک‌جور دیگر: به جای گوشت چرخ‌کرده از سویا هم می‌توانید استفاده کنید یا حتی گوشت را حذف کنید.

 

  
نوشته‌ی : رضا فضل‌اله نژاد ; ساعت ٤:٠٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/۳/٢٦
برچسب‌ها : خوراکی‌ها